Website Design Trends in 2018

website design trends neutraal

Net als mode, food en interieur trends, bestaan er ook website design trends. Hoog tijd om te kijken wat het komende jaar ons online gaat bieden! Naast alle snel ontwikkelende technologieën zoals virtual en augmented reality zijn er ook op het gebied van design nieuwe ontwikkelingen. Wij hebben onze drie favoriete trends voor je op een rij gezet.

natuurlijk en kleurrijk gradiënt

GRADIENTS

Het gebruik van gradients (verloop) op websites wordt, in tegenstelling tot de ingetogen versie van de afgelopen jaren, met knallende kleuren toegepast. Inspiratie voor deze kleurrijke trend wordt met name gehaald uit de natuur. Deze trend kun je gemakkelijk toepassen op jouw eigen website. Dit kun je bijvoorbeeld doen door op zoek te gaan naar een gradiënt die aansluit op jouw huisstijl.

website design trends krachtige homepage

KRACHTIGE HOMEPAGE

De eerste indruk is altijd de belangrijkste. De homepage is daarin geen uitzondering. Om in één keer goed binnen te komen op het beeldscherm van jouw potentiële klant, kun je ervoor kiezen om een krachtig statement te maken. Dit doe je door op de homepage één sterk beeld of een film (met geluid!) op volledig scherm te tonen.

website design trends neutraal

NEUTRAAL

Net als met alle trends zijn ook website design trends tegenstrijdig. Waar bij gradients wordt uitgedaagd om te gaan voor uitgesproken kleuren, is een andere trend om het kleurenpalet van een website neutraal te houden. Bij deze trend wordt ook de inspiratie gehaald uit de natuur. Denk hierbij aan zachte bruin-, groen- en blauwgrijstinten.

Benieuwd naar hoe deze trends toegepast kunnen worden in jouw website? Neem gerust contact met ons op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.