Kort Interview met Dick Mulder van Profas

PROFAS

In deze interviewrubriek stelt raffine drie vragen aan ondernemers in verschillende branches. raffine kent Dick Mulder van PROFAS als iemand die met vakkundigheid, ervaring en kennis zich inzet voor ‘de werkende mens’. Dit doet hij onder andere door middel van werk naar werk begeleiding (Profas Mobility), personeelsbemiddeling en loopbaanontwikkeling.

Waar staat PROFAS voor?
“Profas staat voor professioneel advies, partner in personeelszaken. Het logo omvat twee P’s die aan elkaar gekoppeld zijn.
In 1989 wilde ik personeelsadviesbureau Mulder als bedrijfsnaam hebben, maar dat ging niet.
Voordat ik met een eigen adviesbureau voor personeel startte werkte ik als personeelsadviseur bij een groothandel in medicijnen. Een onderdeel van mijn werk was het rekruteren van automatiseringsdeskundigen. In die tijd was dat een schaars beroep. Mijn naam stond regelmatig in de personeelsadvertenties en ook stond ik voor dat bedrijf op carrière beurzen.

Bij deze werkgever vertelde ik over mijn plannen om als zelfstandig ondernemer te starten en mijn idee voor de bedrijfsnaam. De werkgever was akkoord dat ik een jaar mocht proberen om voor mijzelf te werken als ondernemer, maar na een jaar moest ik of ontslag nemen of stoppen met mijn activiteiten als zelfstandige. Ook mocht ik niet mijn eigen naam als bedrijfsnaam gebruiken, omdat ik het gezicht was van de werkgever in personeelsadvertenties.

Toen heb ik voor Profas als bedrijfsnaam gekozen.”

Wat zijn jouw drijfveren?
“Deze zijn nog steeds dezelfde als toen ik startte nu 24 jaar geleden, namelijk de vrijheid, de zelfstandigheid en de autonomie. Ook spreken mij de thema’s mens en organisatie en waar krijgen mensen energie van in hun werk, wat motiveert hen, kortom: “de werkende mens” nog steeds aan.”

Waarom heb je gekozen voor raffine?
“raffine is voor mij Femmie en dat is: origineel, creatief, gedreven, hoge inzet, betrokken, beetje eigenwijs, jong en vitaal. Dat allemaal maakt dat er een mooi raffine-product komt waarmee je als opdrachtgever goed uit de voeten kunt.”

Werk voor PROFAS vindt u hier en hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.