Grafische vormgeving, visuele merkidentiteit, website design, website development

FIEF

Visuele merkidentiteit Fief Macrander logo ontwerp design typografie fonts lettertypen branding

De opdracht – Nadat Buro Zorro een passende merkstrategie had geformuleerd, gingen wij aan de slag met de visuele merkidentiteit. Fief is een psycholoog en mentor die geen blad voor de mond neemt, direct is, uitgesproken en tegelijkertijd warm en charmant. Daarnaast past zij de stoïcijnse filosofie toe in haar werk. De stoïcijnse filosofie is een hele praktische filosofie die je uit je comfortzone haalt: het daagt je uit om gemakkelijk zijn met het ongemakkelijke. Het gaat op zoek naar waar het schuurt en is een hele praktische filosofie: dé reden waarom leiders zich aangetrokken voelen tot deze filosofie.

Het logo – Dat ‘door de weerstand heen gaan’ hebben wij gevisualiseerd in het logo van Fief Macrander. Ga maar bij jezelf na: zag jij in één oogopslag FIEF staan? Of moest je twee keer knipperen? Die uitdaging, dat is precies wat Fief toepast in haar sessies en The Macs traject.

Over – Fief Macrander is psycholoog en mentor voor leiders van morgen. Met de stoïcijnse filosofie in haar broekzak en ruim 30 jaar ervaring, begeleid zij CEO’s van over de hele wereld tijdens haar The Macs traject. Tijdens dit traject doorloop je in 6 maanden, 6 fases met persoonlijke sessies, tools en tips die direct toegepast kunnen worden in het dagelijks leven.

Kleur en typografie – Waar voorheen de branding van Fief met name bestond uit de kleuren rood, zwart en wit, ontstond er nu de behoefde naar een gelaagdheid in het kleurenpalet. Een bepaalde mate van toegankelijkheid en warmte, waardoor je geneigd bent om je sneller comfortabel te voelen bij Fief. Daarom hebben we ervoor gekozen om het palet uit te breiden met aardse, warme tinten die complementair zijn aan het rood.

Voor de keuze van lettertypen combineerden we een uitgesproken en sterk font met een vriendelijk boek-achtig font. Overeenkomstig met de aanpak van Fief. Door daarnaast quotes te ontwerpen met een diagonale scheur, wordt je als lezer uitgedaagd om twee keer te kijken. Precies wat de stoïcijnse filosofie wil bewerkstelligen.

schurende quote

"Wat een prachtige site heeft raffine gemaakt. Bijzonder hoe mijn verhaal is gevat in beeld en sfeer. Veel dank voor de creativiteit, professionaliteit en de altijd snelle reacties!"

- Fief Macrander

Ga met je muis / vinger op onderstaande afbeelding staan om te scrollen.

Website design en ontwikkeling – Fief wilde een statement als binnenkomer. Niet zomaar een home page, maar een video die je direct grijpt. Dit hebben we gerealiseerd in de vorm van een video. Het kleurbeeld achter het logo loopt vloeiend in elkaar over terwijl je de prettige stem van Fief hoort. Dit is gelijk een audio-kennismaking met Fief, een beetje intiem. Voor Fief niet vreemd aangezien ze ook nog een te gek podcast kanaal host. Die mogelijkheid tot intimiteit wil je met een psycholoog/ mentor. Je deelt je verhalen, wie je bent als persoon en dat doe je bij iemand waar je een goed gevoel bij hebt.

De website onderscheid zich door de content: de fantastische copy geschreven door Buro Zorro en Fief, een prachtige boekenlijst voor een ieder die zich in het stoïcisme wilt verdiepen en een beeldtaal (door ons geformuleerd) in combinatie met uitdagend vormgegeven quotes.

Instagram template design ontwerp
Instagram template design

Social media – Om de re-branding van Fief helemaal compleet te maken, hebben we social media templates ontworpen voor Instagram.  Zo is de visuele merkidentiteit overal herkenbaar doorgevoerd.

Instagram template design
Instagram template design
Instagram template design
Instagram template design
Heb jij ook een mooi merk? En wil je dat wij jouw merk visualiseren? Vraag dan vrijblijvend een intake gesprek aan.

raffine – creatieve concepten | Website proudly created by us | Social Instagram, LinkedIn | Company details KvK 55358799, since 2012 | Read ons PrivacybeleidWhereabouts Oudezijds Achterburgwal 188HS, 1012 DX Amsterdam | Contact info@raffine.nl