Grafische vormgeving, webshop design, website development

ME&MATS

De opdracht – Gedurende de afgelopen jaren werd de online behoefte van ME&MATS groter dan wat de huidige webshop aankon. De ambitie lag er om een giftset module toe te voegen, twee aparte webshops voor wholesale partners en klanten in te richten én de mogelijkheid om ieder product te voorzien een persoonlijke boodschap. Daarnaast moest het voor ME&MATS gemakkelijker worden om de webshop zelf aan te kunnen passen en kon de link met de verzendpartner beter gelegd worden. Een uitdaging die wij maar wat graag aangingen, met twee fonkelnieuwe webshops als resultaat.

Over – Zeggen dat je dol op iemand bent is voor lang niet iedereen even gemakkelijk. En dat terwijl je iemands dag ermee kunt maken. ME&MATS heeft daar iets prachtigs op bedacht: mooie producten zoals een fijne geurkaars of hartverwarmende thee voorzien van een boodschap. You rock, Amour of You are golden. Jij kiest het design dat je wilt geven, voegt eventueel nog een persoonlijke boodschap toe en klaar is je persoonlijke compliment.

Een extra font –  Voordat we aan de slag konden gaan met de webshop, zijn we gestart met een klein stukje optimalisatie van de visuele identiteit. Er zijn een aantal nieuwe, complementaire kleuren toegevoegd aan het kleurbeeld en een nieuw font geïntroduceerd. Het nieuwe font verving het standaardlettertype op de oude webshop en gaf de body tekst een wat vriendelijkere en toch volwassen uitstraling. Precies wat bij ME&MATS past.

“Met Femmie werken is een feestje! Accuraat, enthousiast, kundig en betrouwbaar. Femmie weet op een gedegen en competente manier van iets complexs makkelijk te maken en ook nog goed uit te leggen. Wij hadden nogal wat wensen en dan niets fijner om samen de opties te bekijken en een goede afweging te kunnen maken. Wij zijn heel blij met het resultaat (en met Femmie natuurlijk!) dus zijn maar gelijk aan het tweede website avontuur begonnen :-)”

- ASTRID VAN DER HOEVEN

webshop design voor consumenten en groothandels

Ga met je muis / vinger op onderstaande afbeelding staan om te scrollen.

webshop design content creation

De webshop voor wholesale – De nieuwe wholesale webshop van ME&MATS is ontzettend uitgebreid en daardoor veel nieuwe functionaliteiten erbij gekregen. Ready? Hier komen ze. Inkopers kunnen eenvoudig inkopen volgens de voor hun geldende tarieven. Daarnaast is er gebruik gemaakt van een pack size, minimum order hoeveelheid en koppeling aan de verzendpartner. De webshop is beschikbaar in zowel het Nederlands als Engels waardoor de nationale als internationale klant bediend wordt. Als laatste zitten er nog wat mooie toevoegingen aan de webshop, zoals een dropdown menu met afbeeldingen en een blokkade waardoor je alleen de webshop kunt zien als je ingelogd bent.

ME&MATS webshop design en ontwikkeling voor wholesale en consument

Ga met je muis / vinger op onderstaande afbeelding staan om te scrollen.

De webshop voor consumenten – De consumenten webshop maakt gebruik van een percentage korting: hoe meer stuks je koopt, des te meer korting ontvang je. Daarnaast kun je jouw eigen giftset samenstellen met de giftset module of één enkel product voorzien van een tag met handgeschreven boodschap. Het formulier waarmee je dit kunt invullen is gekoppeld aan het product zodat zowel ME&MATS als de klant kan zien wat de order precies inhoud. Vanuit de webshop kunnen eenvoudig pakbonnen geprint worden, wat weer werk scheelt voor de backoffice van ME&MATS. Net als de wholesale webshop is ook deze webshop tweetalig (Engels en Nederlands) zodat zowel de nationale als internationale klant bediend wordt.

Social media – Om de herkenbaarheid van ME&MATS overal goed zichtbaar te houden, heeft raffine ook de Instagram templates ontworpen. Door dezelfde stijl te hanteren herken je het handschrift van het merk, of je nu in de webshop aan het kijken bent of op Instagram.

Wil jij dat wij jouw webshop bouwen? Of wil je jouw webshop vernieuwen? Vraag dan vrijblijvend een intake gesprek aan.