Art direction, grafische vormgeving, visuele merkidentiteit, website design

Ovidius Law

Ovidius visuele merkidentiteit grafische vormgeving branding
Fotografie art direction

De opdracht – In 2010 is Ovidius opgericht door drie partners en is werkelijk aan alles gedacht. Van website tot waterfles en van keycord tot business cards. In de tien jaar dat het advocatenkantoor inmiddels bestaat, heeft het kantoor een groei doorgemaakt. Door deze groei paste de identiteit die in 2010 is neergezet niet meer bij hoe het kantoor vandaag de dag opereert. Aan raffine de vraag om zowel de visuele identiteit als de website aan te pakken en een professionalisatieslag passend bij de identiteit van het bedrijf (toegankelijk, vooruitstrevend, persoonlijk, connectie) te bewerkstelligen.

Over – Ovidius is een boutique advocatenkantoor in het hart van Amsterdam. Hier vind je advocaten die expert zijn op het gebied van arbeidsrecht, contractenrecht, ondernemingsrecht en privacyrecht.  Het fijne aan dit kantoor is dat Ovidius geen wollige verhalen vertelt, maar helder antwoord geeft op de vragen van de cliënt. Toegankelijke topkwaliteit dus.

Kleur en typografie – Ovidius maakte al gebruik van twee merkkleuren: grijs en oranje. Deze twee kleuren werden gecombineerd met zwart en wit. Omdat Ovidius een Nieuw Generatie advocatenkantoor is, hebben we een frisse en toch zakelijke kleur blauw aan de identiteit toegevoegd. Daarnaast is ervoor gekozen om zowel het blauw, oranje als grijs iets breder in te zetten zodat er mogelijkheid ontstaat voor variatie zonder de reeds opgebouwde herkenbaarheid te verliezen. Voor de typografie maakte het kantoor de overstap van het bekende Arial naar een ander lettertype. Hierdoor wordt de identiteit van de onderneming meer eigen, wat aansluit bij de persoonlijke uitstraling. 

Ovidius lettertype visuele merkidentiteit

Beeldtaal / art direction – Hoe maak je een advocatenkantoor toegankelijk voor (potentiële) klanten en tegelijkertijd passend bij jouw visuele identiteit? Voor Ovidius kozen we ervoor om wat zich in het kantoor afspeelt, te visualiseren. Op deze manier wordt het kantoor toegankelijk, je hebt het immers al gezien voordat je de eerste afspraak hebt gemaakt. In de brand movie (gemaakt door Promotion film) zie je wie bij Ovidius werkt, waar Ovidius is en hoe het kantoor eruit ziet. Diezelfde toegankelijkheid vind je terug in de fotografie van de werknemers. raffine bepaalde de invalshoek van de beeldtaal en briefte de foto- en videograaf voor het maken van het beeld.

"Femmie heeft het uitstekend gedaan. Met haar gevoel voor nieuwe typografie slaat ze de spijker op zijn kop. Ik zou haar zo opnieuw inhuren."

- JEANNEKE SCHOLTENS

Ovidius Law website development website design wordpress

Ga met je muis / vinger op onderstaande afbeelding staan om te scrollen.

Website design development ontwikkeling WordPress eigen thema

Functionaliteiten – De website die we hebben ontworpen voor Ovidius laat (natuurlijk) de brand movie zien. Een mooie binnenkomer en eerste kennismaking met het kantoor. Daarnaast wordt er op de website gebruik gemaakt van grafische elementen in combinatie met de Ovidius kleuren. Dit geeft de beelden een extra persoonlijk karakter. Omdat het advocatenkantoor werkt voor nationale en internationale bedrijven, is de website in zowel het Nederlands als Engels beschikbaar en kun je eenvoudig tussen beide talen schakelen. Verder is de website opgebouwd uit alle basis functionaliteiten die we belangrijk vinden bij raffine: de website is responsive (werkt goed op alle devices), opgebouwd uit verschillende pagina’s, heeft een nieuwspagina en is gelinkt aan social media kanalen.

Instagram template design
Instagram template design

Social media – De kers op de taart. Voor het Instagram kanaal van Ovidius hebben we verschillende templates ontworpen zodat het bedrijf ook op social media herkenbaar is.

Instagram template design
Instagram template design
Instagram template design
Instagram template design
Heb jij ook een mooi merk? En wil je dat wij jouw merk visualiseren? Vraag dan vrijblijvend een intake gesprek aan.

raffine – creatieve concepten | Website proudly created by us | Social Instagram, LinkedIn | Company details KvK 55358799, since 2012 | Read ons PrivacybeleidWhereabouts Oudezijds Achterburgwal 188HS, 1012 DX Amsterdam | Contact info@raffine.nl